Hygiëne en schoonmaak belangrijk bij keuze vakantiebestemming

Hygiëne en schoonmaak belangrijk bij keuze vakantiebestemming

Veel Nederlanders gaan dit jaar, ondanks de coronapandemie, op vakantie. Een groot deel van de vakantiegangers geeft aan dat schoonmaak en hygiëne een zwaarwegend belang zijn bij het kiezen van een vakantiebestemming. Dit is bij vakanties natuurlijk altijd zo, maar momenteel letten we net wat meer op. In deze blog leggen we aan u uit waarom het belang van een schone vakantiewoning zo groot is en geven we u tips waar u zelf aan kunt denken. 

Waarom weegt het belang van een schoon en hygiënisch vakantieadres zo zwaar?

Bij het kiezen van een vakantiebestemming of accommodatie worden over het algemeen de volgende factoren meegenomen in de overweging:

 •  Rust en ruimte in en om het verblijf (54%)
 • Natuurlijke en groene omgeving (52%)
 • Goede hygiëne en schoonmaak (47%) 
 • Fiets- en wandelmogelijkheden (46%) 
 • Prive-sanitair (44%) 

Het is dus te zien dat wel bijna de helft van de Nederlanders goede hygiëne en schoonmaak van een groot belang vinden, en dat is ook logisch. Goede hygiëne is zeer belangrijk, zeker wanneer u met kinderen reist. Helaas is de hygiëne in vakantieaccommodaties in zowel binnenland als buitenland vaak ondermaats, terwijl een schone en hygiënische vakantieaccommodatie u juist meer rust en vakantieplezier zou brengen. Wel 16% van de vakantiegangers meld dan ook dat een van de grootste afknappers op een vakantiebestemming wel het gebrek aan hygiëne is. Eigenaren van vakantieaccommodaties hebben hier natuurlijk zelf de grootste invloed op, en kunnen dit veranderen door te zorgen voor een betere schoonmaak. Zo zullen vakantiegangers een betere ervaring hebben en wellicht terugkomen. Uit onderzoek weten we ook welke vakantielanden het schoonst zijn, voor het geval dat u zich tijdens uw vakantie minder druk wilt maken om de hygiëne. We hebben deze landen voor u op een rijtje gezet:

 • Frankrijk
 • Portugal
 • Nederland
 • Zweden
 • Spanje

Aan welke hygiëneregels kun je zelf denken tijdens een vakantie?

Wanneer u op vakantie bent is het natuurlijk altijd handig om zelf ook te denken aan de hygiëne, ongeacht hoe schoon uw vakantieaccommodatie is. Daarom hebben we wat tips voor u op een rijtje gezet: 

 • Wanneer u twijfelt over de kwaliteit van het kraanwater, drink het dan niet
 • Was uw handen vaak en gebruik hierbij voldoende zeep
 • Droog uw handen na het wassen goed af, bijvoorkeur met papieren wegwerpdoekjes of een handdroger. Gebruik liever geen handdoek.
 • Loop zo min mogelijk op blote voeten, zo kunt u infecties voorkomen
 • Zorg dat u desinfecterende gel bij u heeft, voor het geval dat u uw handen niet kunt wassen

Het blijft natuurlijk vanzelfsprekend dat u de hygiëneregels van uw vakantiebestemming en/ of accommodatie opvolgt wanneer hier sprake van is. 

Schoonmaak van recreatiewoningen

Gasten van een recreatiepark zullen hier in de meeste gevallen niet al te lang verblijven, daarom is het van belang dat er meteen een goede indruk wordt gemaakt met de hygiëne en schoonmaak zowel in als rondom het verblijf. Het is bij recreatiewoningen, chalets, tenten en andere facilitaire objecten belangrijk om deze vakkundig en professioneel schoon te houden. Een gast zal namelijk hoogstwaarschijnlijk niet terugkeren naar de accommodatie wanneer hier sprake is van slechte hygiëne en schoonmaak. Zorg dan ook dat een accommodatie niet alleen schoon is voor het oog, maar ook echt schoon is en een verzorgde uitstraling heeft, zo maakt u het uw gasten zo aangenaam mogelijk, en zullen uw gasten wellicht terugkeren naar deze accommodatie is een toekomstige vakantie. Een schone accommodatie is het visitekaartje van uw bedrijf! Niets is namelijk prettiger dan een vakantie beginnen in een frisse, opgeruimde accommodatie. 

Tips voor een aantrekkelijke vakantie accommodatie

Om u alvast op weg te helpen met het inbeelden van een perfecte recreatiewoning hebben we een paar tips voor u: 

 • De inrichting

Wanneer men een vakantie accommodatie boekt, zal de inrichting van de ruimte bekeken worden, een goede inrichting speelt een grote rol bij de aantrekkelijkheid van de accommodatie. 

 • De uitrusting

Belangrijke uitrustingen voor recreatiewoningen zijn bijvoorbeeld vloerverwarming, geïsoleerde ramen en een mooie badkamer. De duurzaamheid van een vakantie accommodatie is tegenwoordig ook een grote trekpleister. 

 • De sfeer

Het is belangrijk dat uw gasten zich op hun gemak voelen tijdens het verblijf. Daarom is het belangrijk om een gezellige en gemoedelijke sfeer te creëren.

 • Wees duidelijk over de regels

Laat uw gasten weten of er in de accommodatie bijvoorbeeld gerookt mag worden en of er een huisdier meegenomen mag worden. 

 • De keuken

Bij vakantie accommodaties zoals recreatiewoningen is het belangrijk dat er een goede keukenuitrusting aanwezig is, ook vinden gasten het fijn om hier wat schoonmaakspullen aan te treffen.

 • WiFi

Een televisie en WiFi zijn al niet meer weg te denken, gasten vinden het fijn als dit beschikbaar is in de accommodatie. 

 • De buitenruimte

Wanneer de accommodatie beschikt over een tuin of wellicht balkon, is het wenselijk om deze in te richten zodat uw gasten hier met mooi weer optimaal van kunnen genieten. 

 • Schoonmaak en hygiëne

Misschien wel het allerbelangrijkste van een vakantieaccommodatie is dat deze schoon is. Een schone accomodatie is een goede eerste indruk van uw klanten, bespaar hier dus niet op en zorg dat uw accommodaties altijd schoon en verzorgd zijn wanneer er gasten komen. Het beste kunt u uw vakantie accommodaties laten schoonmaken door de professionals van een schoonmaakbedrijf, op die manier zit u altijd goed.

Over Schoonmaakbedrijf MSE

Wanneer het gaat om schoonmaken bent u bij Schoonmaakbedrijf MSE aan het juiste adres, onze medewerkers maken op een professionele en betrouwbare wijze schoon. Van kantoren en praktijkruimtes tot algemene ruimtes, MSE is thuis in alles wat met steriliteit te maken heeft. We zorgen er voor dat de ruimte niet alleen schoon voor het oog, maar echt schoon is. Zo hoeft u zich niet druk te maken over het schoonhouden van de ruimte, en kunt u zich bezighouden met andere dingen. Wij voeren onze werkzaamheden dagelijks met veel plezier uit. Dit doen wij met opgeleide, flexibele en proactieve medewerkers. Onze medewerkers beschikken niet alleen over de basisopleiding schoonmaak, maar worden ook ingewerkt op de vaste schoonmaak locaties. Zo zorgen wij ervoor dat al onze medewerkers professioneel en dienstbaar zijn, en niet opgeven tot alles echt schoon is. 

 

 

Ga naar alle nieuwsberichten.